Case

Perfection maakt MCAP databestendig dankzij compute en performance van de bovenste plank

Hoe blijft onze organisatie toekomstbestendig? Die hamvraag stelden ze zich bij MCAP, dat sinds 1987 koper en glasvezelassemblages op maat vervaardigt voor diverse toepassingen én sectoren. De bekabelingsspecialist kende in de afgelopen jaren een continue groei. Mede om deze groei te ondersteunen besliste het onlangs hun volledige serverpark future proof te maken. De keuze viel daarbij op de HPE ProLiant DL380 servers die storage, compute en uitbereidingsmogelijkheden moeiteloos faciliteren.

Dankzij een jarenlange vertrouwensrelatie met full-service ICT dienstverlener – TCC Groep – kon MCAP rekenen op een vlekkeloze transformatie. Zo zijn ze vandaag optimaal voorbereid om de digitale toekomst te verwelkomen. voorbereid om de digitale toekomst te verwelkomen.

Servers MCAP in samenwerking met Perfection en HPE

We hadden behoefte aan een stevige en vooral betrouwbare bases. Onze brainstorm met TCC Groep leidde uiteindelijk tot de uitrol van een volledig nieuw serverpark met HPE Proliant DL380 in de basis.


– Martin van Aperloo, zaakvoerder MCAP
Sneller en slimmer dankzij de juiste geïntegreerde technologieën

Organisaties ervaren tegenwoordig heel wat druk. Ze moeten immers werken aan een snelheid en schaal die veel groter zijn dan ooit. Complexere workloads, grotere volumes en uiteenlopende data zijn vaak verspreid over een groot aantal systemen en applicaties. Dit zet hen ertoe aan om hun IT te moderniseren en zodoende bij te blijven. Zo ook voor MCAP. Het had immers een verouderde serveroplossing draaien en was op zoek naar een waardige vervanging.

“Omdat we al 25 jaar klant zijn bij TCC Groep was onze keuze van een partner om onze vernieuwingsslag uit te voeren snel gemaakt”, aldus Martin van Aperloo – zaakvoerder van MCAP.

“De automatisering kende bij ons zijn begin in het verbeteren van de ‘facturatie- en pakbonnen-flow’, maar is inmiddels uitgegroeid tot een cruciaal onderdeel van onze dagelijkse werking. We hadden dus behoefte aan een stevige en vooral betrouwbare basis. Dat konden we met onze toenmalige oplossing niet meer garanderen. Onze brainstorm met TCC Groep leidde uiteindelijk tot de uitrol van een volledig nieuw serverpark met HPE ProLiant DL380 in de basis.”

Intelligente automatisering met HPE ProLiant

Dankzij de nieuwe servers anticipeert MCAP de dag van vandaag beter op de vraag. Zo staat het met maximale flexibiliteit en capaciteit klaar om binnen enkele ogenblikken aan hun bedrijfsbehoeften te voldoen. Met eenvoudige servermonitoring, ongecompliceerd beheer en automatische provisioning richten ze zich opnieuw op strategische
initiatieven die echt waarde creëren.

“Voordat we overstapten op de HPE ProLiant servers was het voor ons gissen wat we het best konden virtualiseren. Bovendien konden niet al onze applicaties naar de Cloud waardoor we heel wat functionaliteiten misliepen. Sommige van onze applicaties vereisten bovendien heel wat compute, waardoor uitstekende performance nooit ver mocht zijn. Dankzij het nieuwe serverpark hoeven we ons hier helemaal geen zorgen meer over te maken. Alles loopt vanzelf en van vertragingen en frustraties is al lang geen sprake meer.” aldus
van Aperloo.

“We doen vandaag letterlijk meer met minder. Onze huidige opstelling neemt heel wat minder ruimte in beslag ten opzichte van de oude opstelling. Het biedt ons niettemin een niet te evenaren performance.”

– Martin van Aperloo, zaakvoerder MCAP
Meer doen met minder

Omdat MCAP anticipeert op succes, voorzag TCC Groep een architectuur die toekomstige groei aankan. Met 12 HPE
ProLiant servers is het dan ook tot in de puntjes uitgerust om te voldoen aan de huidige IT-normen en zorgeloos mee te surfen op de digitale golf. Een hele verbetering ten opzichte van hun vorige serveropstelling.

Van Aperloo: “We doen vandaag letterlijk meer met minder. Onze huidige opstelling neemt heel wat minder ruimte in beslag, maar biedt ons niettemin een niet te evenaren performance. Tegenwoordig staan we daar zelfs niet meer bij stil en nemen we de upgrade als vanzelfsprekend. Zo naadloos verliep die transitie. Bovendien zijn de ProLiant servers ook heel wat duurzamer doordat het stroomverbruik lager ligt. Daarnaast verlengt de kwaliteit van de hardware de levensduur van onze servers aanzienlijk. Dit alles is niet alleen mooi meegenomen voor onze Total Cost of Ownership, maar ook voor de planeet.”

“De ProLiant servers zijn heel wat duurzamer doordat het stroomverbruik aanzienlijk lager ligt. De kwaliteit van de hardware verlengt bovendien de levensduur van onze servers.”


Martin van Aperloo, zaakvoerder MCAP.

360 graden beveiliging

Het onderhouden van een veilige omgeving is een grote uitdaging voor elk IT-team. De dreiging van cyberaanvallen neemt exponentieel toe en hackers worden met elke aanvalsgolf geraffineerder. Het beschermen van software en netwerken is slechts een deel van het plaatje. TCC Groep bood MCAP met de ProLiant servers dan ook een strakke hardware beveiliging die gedurende de gehele serverlevenscyclus gegarandeerd blijft.

“We hebben al onze servers ‘dichtgetimmerd’ en zeggen dan ook met trots dat we tot nu toe nog nooit een back-up teruggezet hebben. Doordat we alles dubbel uitgevoerd hebben op een externe locatie kunnen we in geval van nood alle geproduceerde data terugzetten. Daarnaast wordt er bestuurstechnisch elke maand geüpdatet waardoor we er echt alles aan doen om een worstcasescenario te vermijden”, vertelt van Aperloo.

Vlekkeloze implementatie werpt zijn vruchten af

De implementatie van het nieuwe serverpark verliep vlekkeloos voor MCAP en werd operationeel niet opgemerkt. De oude situatie werd eenvoudigweg overgezet op de nieuwe servers en vervolgens via upgrades stap voor stap verbeterd.

Van Aperloo: “Hoewel het niet eenvoudig is om een volledig serverpark over te zetten, liep bij ons alles op rolletjes. Het enige wat we van de transitie gemerkt hebben, waren de serverdozen die aan de deur werden afgeleverd. We hebben samen met TCC Groep alles zodanig goed voorbereid en op papier uitgetekend, dat we werkelijk elke kabel onder de servervloer weten zitten. De architectuur en het ontwerp zijn tot in de puntjes uitgetekend en daar plukken we nu de vruchten van. We mogen dus echt spreken van totale ontzorging.”

Totale ontzorging en tijd voor vrije tijd

Om succesvol de digitale evolutie te trotseren heb je een expert nodig die je kan vertrouwen. Expertise die enkel voortkomt uit tientallen jaren van innovatie en uitvoering. Kortom, een partner die operationele wendbaarheid levert door middel van geoptimaliseerde oplossingen, gebouwd op de beste systemen in de industrie voor digitale transformatie. Dat is ook precies wat MCAP vond bij TCC Groep.

“Wij zijn erg trouw aan onze leveranciers. Op het moment dat we ons goed voelen en weten dat we innovatieve zaken kunnen realiseren, dan is het voor ons klaar. Onze relatie met TCC Groep is gestoeld op een jarenlang vertrouwen. We hoeven maar te bellen en het wordt opgelost. Bovendien bieden ze ons ook het broodnodige klankbord. Dit alles zorgt ervoor dat wij opnieuw tijd hebben voor vrije tijd en dat is in deze vluchtige digitale tijden ook goud waard”, besluit van Aperloo.

“Hoewel het niet eenvoudig is om een volledig serverpark over te zetten, liep bij ons alles op rolletjes. Het enige
wat we van de transitie gemerkt hebben, waren de serverdozen die aan de deur werden afgeleverd” Martin van Aperloo, zaakvoerder MCAP 360 graden beveiliging. Het onderhouden van een veilige omgeving is een grote uitdaging voor elk IT-team. De dreiging van cyberaanvallen neemt exponentieel toe en hackers worden met elke aanvalsgolf geraffineerder. Het beschermen van software en netwerken is slechts een deel van het plaatje.

TCC Groep bood MCAP met de ProLiant servers dan ook een strakke hardwarebeveiliging die gedurende de gehele serverlevenscyclus gegarandeerd blijft. “We hebben al onze servers ‘dichtgetimmerd’ en zeggen dan ook met trots dat we tot nu toe nog nooit een back-up teruggezet hebben. Doordat we alles dubbel uitgevoerd hebben op een externe locatie kunnen we in geval van nood alle geproduceerde data terugzetten. Daarnaast wordt er bestuurstechnisch elke maand geüpdatet waardoor we er echt alles aan doen om een worstcasescenario te vermijden”, vertelt van Aperloo.


Onze klant

Logo MCAP Nederland

Onze oplossingen

Toekomstbestendig netwerk

Waarmee kan ik je helpen?

Martin Meulendijk

Accountmanager

Waarom TCC?

Liever direct contact met één van onze medewerkers? Neem contact op ›

Deze website maakt gebruik van cookies.